vízilabdázó olimpiai bajnok Alekszandr Kabanov meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenkét éves korában meghalt a szovjet színekben kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Alekszandr Kabanov, aki orosz szövetségi kapitányként is számos sikert aratott.

A válogatottal 1972-ben és 1980-ban érdemelte ki az aranyérmet az ötkarikás játékokon, amellett részese volt két világbajnoki elsőségnek, nyert világkupát és Európa-bajnokságot is. Edzőként mind a férfi-, mind a női válogatottnak volt a szövetségi kapitánya. A férfiakkal világkupát és világligát, olimpián ezüstöt és bronzot nyert, a vb-ken három harmadik, az Eb-ken két első helyezést ért el. Az orosz női válogatottal Európa-bajnok lett, és kétszer világbajnoki bronzot szerzett.

Kabanovot munkássága elismeréseként beválasztották az egyesült államokbeli Fort Lauderdale-ben működő Hall of Fame (Hírességek Csarnoka) tagjai közé. - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.