Másodfokú riasztás van érvényben, felhőszakadás és zivatarok jönnek

Forrás: Shutterstock -
eső csapadék időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeszélyes időjárásunk továbbra is hű a maga kiszámíthatatlan mivoltához, záporok és zivatarok váltogatják majd ma egymást. 

Reggel főként a Dunántúl északkeleti részén alakulhatnak ki zivatarok, melyek várhatóan átterjednek a Duna-Tisza közére, Északi-középhegység térségére is. Csütörtökön napközben országszerte jó feltételek mutatkoznak intenzív zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső kialakulásához, de nagyobb számban a Dunától keletre számíthatunk zivatarokra.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A zivatarokat helyenként rövid idő alatt 20-40 mm csapadék, viharos szél kíséri, de egy-egy helyen 50 mm-t meghaladó csapadék, nagy méretű jég és 80-90 km/h-t meghaladó szélroham is valószínű. Heves zivatar legjobb eséllyel csütörtök délután, kora este alakul ki az Alföldön.

A középhőmérséklet főként az ország déli felén elérheti a 25, 26 fokot, de a záporok, zivatarok felfrissülést hoznak - írja a met.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.