10 fokkal is csökkenhet a hőmérséklet vasárnapra hazánkban. A hidegfront után ismét fokozatos felmelegedés várható. 

Szombat estig az ország keleti felén marad a napos, gomolyfelhős strandidő. A hőmérséklet ÉNy-on 25-28, máshol még 29-34°C között alakul. Estétől aztán ÉNy felől záporok, zivatarok alakulnak ki. Figyelem, az ÉNy-i szél a csapadék megérkezése előtt, már a kora délutántól (a Balaton 14 és 15 óra között) egyre nagyobb területen viharossá fokozódik. Éjfélig kb. a Duna vonaláig juthat a hidegfront csapadékzónája.

Vasárnap

Hajnalban a középső, reggel a keleti tájakon várható eső, zápor. A késő délelőtti órákra a Tiszántúlon is megszűnik a csapadék, és országszerte napos, gomolyfelhős idő alakul ki. Fokozatosan a szél is mérséklődik. 20 és 25 fok közötti felfrissülő idő lesz.

Hétfő és kedd

Napos, gomolyfelhős időre számíthatunk kissé hűvös reggelekkel (6-15°C), és kellemesen meleg (23-29°C) nappalokkal. Csapadék nem valószínű.

Szerda

Sok napsütésre, délután gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és már elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. 24 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtök és péntek

Gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar továbbra is csak elszórtan fordul elő. A maximumok 23 és 29 fok között alakulnak - írja a Köpönyeg