pátyi boncmester emberi testrész ügyvéd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Magyar György szerint védence borzasztó nehéz anyagi helyzetbe került, ezért tette, amit tett. Biztos benne, hogy a férfi senkinek sem ártott, ezért is vállalta el ingyen az ügyet. Úgy véli, nem számíthat komolyabb büntetésre, hiszen szó sincs szervkereskedésről.

Több emberi maradványt találtak R. Dénes udvarában, a férfi közel 30 éve dolgozik boncmesterként, az ország legnevesebb egyetemének patológiáján tevékenykedett. Az eset nagy port kavart, többek szerint szervkereskedés miatt vitte haza a testrészeket.
Ügyvédje viszont ezt cáfolja. A Bors megtalálta a boncmestert, aki viszont nem akart nyilatkozni, helyette a férfi jogi képviselője mondta el, mi is történt.

„Egy anyagilag és erkölcsileg is tönkrement emberről van szó. Arra vállalkozott, hogy egészségügyi intézményeknél lévő, vizsgálatokra kimetszett emberi szövetdarabok elszállításáról és megsemmisítéséről gondoskodjon. A krematórium szolgáltatásáért viszont fizetni kell, ám ő a költséget nem tudta kigazdálkodni. Ennek ismeretében a szöveteket hazavitte azzal a tervvel, hogy a későbbiekben teljesíti a kötelezettségét, amikor pénzhez jut" – nyilatkozta a Borsnak Dr. Magyar György.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Az ügyvéd szerint azzal hogy, szervkereskedéssel vádolták meg a férfit, megsértették a személyiségi jogait.
„A védencemet egyes fórumokon szervkereskedőnek állították be, aki halottakat szeletelt fel. A félrevezetett közvélemény előtt egyértelműen megsértették a személyiségi jogait a valótlanságokkal"

Dr. Magyar György úgy véli, védence nem számíthat komoly büntetésre, maximum csalással vádolhatják, hiszen nem végezte el a feladatot, amivel a munkahelyén pénzért cserébe megbízták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.