Prostitúcióra kényszerítette barátnőit egy férfi, egyikük kiskorú volt

Forrás: AFP/Anoek De Groot -
emberkereskedelem bűncselekmény prostitució
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberkereskedelem bűntettével vádol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy férfit, aki prostitúcióra kényszerítette két barátnőjét, a keresetüket pedig elvette tőlük.

Martossy György, a főügyészség megbízott vezetője közleményében azt írta, a vádirat lényege szerint a férfi 2018 tavaszán fogadta házába akkor még 17 éves sértettet, akivel szerelmi kapcsolatot létesített, nem sokkal később pedig egy másik lány is a vádlotthoz költözött, aki szintén szerelmes lett a férfiba. Mivel a megélhetésükhöz nem volt elég pénzük, a vádlott azt kérte a nőktől, hogy az interneten adjanak fel szexuális hirdetést, a vendégeket pedig fogadják a házában.

A fotó illusztráció. Forrás: AFP/Anoek De Groot

A két nő heteken keresztül prostituáltként dolgozott, naponta tíznél több vendégük volt, a megkeresett pénzt átadták a vádlottnak.
Miután a fiatalabb lány is nagykorú lett, mindhárman Brüsszelbe utaztak, ahol a nőknek az utcán kellett folytatniuk a prostitúciót. A vádlott a szálloda ablakából figyelte őket, meghatározta a napi bevétel minimumát és elvette a pénzt tőlük. A hét minden napján dolgozniuk kellett, rossz idő esetén is, munkaidejük kimerülésig tartott, végső esetben két órát pihenhettek - ismertette a megbízott főügyész. Ha nem akartak dolgozni, a férfi bántalmazta az idősebb nőt.

A két nőt 2018 novemberéig Brüsszelben és Magyarországon is - az MTI úgy tudja, hogy Nyíregyházán - futtatta a férfi, a teljes bevételt elvette tőlük, a pénzből autót vásárolt és berendezte a házát.
Az ügyészség a vádlottra fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Ha az előkészítő ülésen a férfi beismerő vallomást tenne, öt év fegyházra számíthat - tette hozzá Martossy György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.