Koronavírus - WHO: 2021 közepére széles körben elérhető lehet az oltóanyag

vakcina oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő év közepére elképzelhető, hogy széles körben elérhető oltóanyag áll majd rendelkezésre az új típusú koronavírus ellen - fogalmazott Szumija Szvaminatan, az Egészségügyi Világszervezet vezető kutatóorvosa a dpa német hírügynökségnek adott interjúban hétfőn.

Az indiai orvos abból vonta le ezt a következtetést, hogy jelenleg több mint húsz oltóanyag van már a klinikai tesztelés fázisában, és a WHO szerint ezek közül néhány valószínűleg be is fog válni.
Szvaminatan arra számít, hogy 2021 elejére elkészülnek a kutatási eredmények, és az év közepére felfuttatható annyira a vakcina tömeggyártása, hogy az oltóanyag széles körben alkalmazható legyen.
A WHO vezető kutatóorvosa abból indul ki, hogy egy kísérleti vakcinának körülbelül 10 százalék esélye van a sikerre, így a jelenleg folyamatban lévő kísérleti oltóanyagok közül legalább egy vagy kettő, de akár több is hatékony lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.