Hatalmas sebességgel csapódott a földnek a magyar ejtőernyős, Anikó: értetlenül állnak a tragédia előtt

Forrás: Shutterstock -
Kaposújlak halál ejtőernyős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendkívül tapasztalt ugrónak számított a 38 éves Anikó, ezért sem értik, hogyan következhetett be ez a szörnyű tragédia. A nő Kaposújlak fölött, 4 ezer méterről ugrott ki a repülőből, és valószínűleg irányíthatatlanná vált az ernyője, ami miatt egy fára zuhant. Az nem tisztázott, miért nem nyitotta ki a hasi mentőernyőjét.

Tapasztalt és higgadt, precíz ejtőernyősnek ismerték a 38 éves Anikót, ezért áll mindenki értetlenül a vasárnap bekövetkezett tragédia előtt. A fóti nő Kaposújlak fölött, 4 ezer méterről ugrott ki a repülőből egy kis ernyővel, amely elvileg gyors, fordulékony és jól irányítható. A Blikk információi szerint azonban 600 méteren a zsinórok összegabalyodtak. Anikó valamiért nem oldotta le a főernyőt, hogy a testén lévő mentőernyővel a földre ereszkedjen, pedig ez akár meg is menthette volna az életét. Válaszokat a sisakjára rögzített kamera adhat.

Fának csapódott a magyar ejtőernyős - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Anikót azután kezdték keresni, hogy a földet érés után nem jelentkezett az ugrató parancsnoknál. Bodó László a kutatással is foglalkozó Kötél Speciális Mentőszolgálat elnöke délben értesült a riasztásról, negyed óra múlva már a helyszínen volt.

Anikó ernyője az egyik ágon fennakadt, de a teste így is a földbe csapódott.

A hatalmas sebesség következtében sajtóértesülések szerint a nő végtagcsontjai, csípőcsontja és a nyakcsigolyája is eltört. 50 perccel a tragédia után találtak rá, de valószínűleg azonnal meghalt.

"Anikó valaha nálunk volt növendék, a hosszú évek során több mint ezer ugrást hajtott végre. Nagyon sajnálom, ami vele történt, biztos vagyok benne, hogy nem bravúroskodott, hiszen végtelenül fegyelmezett és precíz ugrónak ismertem meg" - mondta Both Lajos, a gödöllői repülőtér parancsnoka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.