Tizenkilenccel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Forrás: Shutterstock -
fertőzött Magyarország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenkilenccel 4366-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírust: tizenkilenccel emelkedett a fertőzöttek száma. A fertőzés következtében elhunytak száma változatlanul 596, 3283-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 487. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. Kórházban 76 koronavírusos beteget ápolnak, közülük négyen vannak lélegeztetőgépen.

Nőtt a fertőzötek száma - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Az oldal adatai szerint 6553-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 312 988. Kiemelték: a járvány még mindig jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.