Jégeső és zivatar is jöhet a nagy hőség mellett

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
zivatar kánikula időjárás hőség jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy hőségre számíthatunk a szerdai napon, de emellett néhol záporok zivatarok, sőt viharos széllökések és jégeső is előfordulhat – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az akár 34 fokos kánikula mellett jégesőre, záporokra, zivatarokra is lehet számítani szerdán. Az ország Északi részén napközben, az Alföldön pedig délután alakulhat ki csapadék.
Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú riasztást adtak ki a zivatarok miatt.

A következő napokban azonban igazi meleg, nyári időjárásra lehet számítani.

Csütörtök
A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 29-34 fokot, igazi strandidőre számíthatunk zavartalan napsütéssel. Az északi szél csak néha fog megélénkülni.

Péntek
Ugyan kevés fátyolfelhő lehet az égen a napsütés mellett, csapadék továbbra sem lesz. Délután 31-32 fok körüli csúcshőmérséklet várható.

Igazi strandidő várható egész nyáron. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szombat-Vasárnap
Felfrissülhet a levegő néhány fokos visszaeséssel, de továbbra is marad a strandidő, esőtől nem kell tartani. A reggeli órákban 15, délután pedig 29°C várható.

Hétfő-Kedd
Gomolyfelhő-képzősédre lehet számítani, északnyugaton és nyugaton pedig zápor, zivatar is kialakulhat. Ennek ellenére, meleg nyári idő lesz – írta a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.