Ha megrendezik, Fucsovics Márton indul a US Openen

Forrás: AFP/Adrian Dennis -
US Open tenisz Fucsovics Márton sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amennyiben megrendezik az amerikai nyílt teniszbajnokságot New Yorkban, Fucsovics Márton elindul az év második Grand Slam-tornáján.

A magyar Davis Kupa-válogatott játékos az M1 aktuális csatornának pénteken azt mondta, legjobb tudomása szerint nézők nélkül, de megtartják a viadalt, erről éppen pénteken (ma) hoznak végső döntést.

"Eddig is minden Grand Slam-tornára elmentem, ez most sem lesz másként"

- fogalmazott a világranglistán 84. Fucsovics, aki szombattól hétfőig szülővárosában, Nyíregyházán szerepel egy salakpályás versenyen.

A 28 éves teniszező elmondta, nagyjából egy hónapja kezdte el a felkészülést, azóta napi négy-öt órát edz.

"Öt hónapot hagytam ki, ilyen még nem volt.

Ausztriában versenyeztem volna a hétvégén, de aztán inkább úgy döntöttünk, idehaza szerepelek, mert itt várhatóan több mérkőzést tudok vívni, ráadásul különleges is lesz Nyíregyházán teniszezni" - nyilatkozta, külön kiemelve, hogy bár sok szerette elkíséri a nemzetközi versenyekre, most még a nagymamája is ki tud majd menni és tud neki szurkolni a lelátóról.

Forrás: AFP/Adrian Dennis

Fucsovics legutóbb 2012-ben versenyzett szülővárosában: akkor - noha legyőzte a top 100-as Ernests Gulbist - a magyarok 3-2-re kikaptak a lettektől a Davis Kupa euro-afrikai zónájának II. csoportjában.
A tornáról azt mondta, első kiemeltként győzelmet vár magától, de a lényeg, hogy minél jobban felkészüljön az augusztus közepén újrainduló nemzetközi viadalokra.

"Érzem, hogy sok edzésre van szükségem, nehéz lesz a visszatérés" - magyarázta a magyar játékos, aki a US Open után Kitzbühelben, Madridban, Rómában és a Roland Garroson is szeretne pályára lépni. A nyíregyházi versenyen Fucsovics mellett pályára lép a Davis Kupa-válogatott Marozsán Fábián, Piros Zsombor és Nagy Péter, továbbá Madarász Gergely is, aki négy hete meglepetésre legyőzte Fucsovicsot.

A nemzetközi teniszélet március közepén állt le a világjárvány miatt, a GS-tornák közül a wimbledonit törölték, a Roland Garrost pedig őszre halasztották.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.