Eddig 78 hallottja, 4000 sérültje van a bejrúti robbanásnak - Videó

Bejrút robbanás katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas robbanás rázta meg tegnap Bejrútot, a várost katasztrófa sújtotta területnek minősítették. Állítólag nem terrortámadás történt, hanem egy raktár robbant fel, amelyben ammóniumnitrát tároltak.

Felrobbant egy raktár Bejrútban, amelyben 2700 tonna ammóniumnitrát volt. Egyelőre nem tudni, mi történt pontosan, de Abbász Ibrahim, a libanoni biztonsági erők főnöke közölte, nem terrorcselekményről van szó, hanem balesetről. Az okokat egyelőre nem ismertette, még folynak a vizsgálatok.

A robbanást még a 240 kilométerre lévő Cipruson is lehetett hallani. Borzalmas állapotok uralkodnak a városban, a mentést nehezíti, hogy nincs áram, telefon és internet sem.
„A közelben minden épület összedőlt. Üvegek és törmelékek, amerre járok, teljes a sötétség" - nyilatkozta a BBC-nek egy szemtanú.

A városban rendkívüli állapotot rendeltek el, eddig 78 hallottról és 4000 sérültről tudni, az egyik kórház bejelentette, nem tudnak több beteget ellátni – írta a Sky News.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.