Kormányinfó: Pénteken lépnek érvénybe a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos új szabályok

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
Gulyás Gergely kormányinfo koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tegnapi kormányülés az elmúlt 5 hónap szokásához híven a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos értékeléssel kezdődött. A kormány értékelte az európai és a magyar számokat, és azt látják, hogy romlik a helyzet Európában.

Nem mindenhol, de van, ahol nagyon drámaiak a számok. Spanyolország esetében úgy döntött a kormány, hogy az eddigi zöldről sárga minősítésre váltja az országot. Az új szabályok pénteken lépnek hatályba.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán
  • Magyarországon stagnál az aktív fertőzöttek száma, 511 aktív eset volt július 20-án, a tegnapi nappal pedig 534-re nőtt a regisztrált betegek száma.

  • Szlovákiába, Ausztriába, Szlovéniába, és Horvátországba nagyobb kockázat nélkül lehet utazni, a Balti országok kivételével azonban lényegesen magasabb fertőzöttségi számok vannak.

  • Ma 4 millió 472 ezren dolgoznak, ami egyértelműen azt mutatja, hogy tovább emelkedett a foglalkoztatottak száma.

  • A kormány újabb csomagról döntött, a fesztiválszervezők és a klubok támogatása céljából.

  • Döntött a kormány a rendezvényszervezések támogatásáról: összesen 2 milliárd 120 milliót különítettek el erre a célra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.