Rekkenő hőség, veszélyes villámlás és jégeső: ez vár ránk a hétvégén

Forrás: MTI/Lakatos Péter -
villámlás kánikula hőség jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elkövetkező napokban sok napsütésre és igazi nyári kánikulára kell számítani, amit záporok és zivatarok, sőt jégeső is megzavarhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Baranya megyére a zivatarok miatt - elsősorban a villámlás jelenthetti a legnagyobb veszélyforrást, de akár jégeső is előfordulhat.

Rekkenő hőség, veszélyes villámlás és jégeső: ez vár ránk a hétvégén Forrás: MTI/Lakatos Péter

A Köpönyeg szerint szombaton sok napsütésre számíthatunk, melyet csak kevés gomolyfelhő zavar. Az esti órákban elvétve (inkább délen) előfordulhat frissítő zivatar. Az északkeleti szél csak néha élénkül meg. Országos, rekkenő hőség lesz 30-34 fok közötti értékekkel.

Vasárnap forró augusztusi napsütés várható, csak kevés felhő jelenik meg az égen. Ismét inkább csak az esti órákban fordulhat elő néhol lokális zivatar, zápor. Igazi strandidő lesz 31-32 fok körüli meleggel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.