Okosbuszmegálló, ami nemcsak az esőtől, de a koronavírustól is véd

Forrás: Shutterstock / Készítette: Foxy burrow -
buszmegálló koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megjelentek a dél-korai főváros utcáin az okosbuszmegállók, amelyek nemcsak a nyári hőségtől, az esőtől védik az embereket, hanem a koronavírus-fertőzéstől is.

Az üvegből készült kocka alakú buszmegállókban van légkondicionáló és ultraibolya sterilizáló, amely tisztítja és hűti a levegőjét. Van benne kézfertőtlenítő, laptopot és mobiltelefont is fel lelhet tölteni benne ingyen wifit használva.

Az ajtókon lévő testhőmérséklet-mérő csak azokat engedi be, akiknek 37,5 Celsius-foknál alacsonyabb a testhőmérsékletük. A megálló tetején napelem van, amely energiával látja el.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock / Készítette: Foxy burrow

"Intelligens CCTV-rendszert, riasztócsengőt, mesterséges intelligencia alapú zajszenzort használva megosztjuk a valós idejű adatokat a rendőrséggel és a tűzoltósággal, hogy vészhelyzet esetén azonnal be tudjanak avatkozni" - mondta a Kim Hvan Kjun, a buszmegállóért felelős körzeti illetékes.
Tíz ilyen okosbuszmegállót állítottak fel Szöul keleti részén. A megálló a helyi körzeti önkormányzat és az LG Electronics közös fejlesztése.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.