Elhunyt Donald Trump öccse

Forrás: AFP/Brendan Smialowski -
halál testvér gyász Donald Trump
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Robert Trump, Donald Trump amerikai elnök öccse szombat este életét vesztette, egy nappal azt követően, hogy az amerikai elnök meglátogatta őt egy New York-i kórházban.

"Nehéz szívvel osztom meg a hírt, hogy csodálatos fivérem, Robert csendesen elhunyt ma este. Nemcsak a testvérem volt, a legjobb barátom is" - fogalmazott nyilatkozatában az elnök, hozzátéve, hogy emlékét örökre megőrzi szívében.

Robert Trump 1948-ban született, 3 évvel volt fiatalabb bátyjánál, akinek elkötelezett híve és védelmezője volt. Mint kiderült, nemrégiben bírói úton akarta megakadályozni unokahúga, Mary Trump családról írt könyvének megjelentetését. Halálának okát nem közölték.

Forrás: AFP/Brendan Smialowski


Pénteki sajtóértekezletén Donald Trump sem kívánt kitérni a részletekre. Csak annyit mondott: öccse "nehéz perceket él át". Az ABC televízió szerint Robert Trumpot júniusban egyszer már kórházba szállították, és a híres Mount Sinai kórház intenzív osztályán kezelték.

Az elnök egy munkatársa szerint Donald Trump várhatóan ott lesz majd öccse temetésén, bár újraválasztási kampánya keretében a következő napokban négy, a kampány szempontjából nagy jelentőséggel bíró államot is felkeres - tudta meg az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.