Több helyen pincéket öntött el a víz Budapest környékén

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
eső víz pince Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több helyen pincéket öntött el a víz Budapest környékén a vasárnapi viharos időben - tájékoztatta a katasztrófavédelem délután az MTI-t.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta: elsősorban Pilisszentivánról, Pilisvörösvárról és Solymárról riasztották a tűzoltókat.

Pincéket öntött el a víz Budapest környékén - Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A fővárosi hivatásos tűzoltóknak és az érintett települések önkéntes tűzoltóinak jellemzően a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű esővíz miatt kellett beavatkozniuk. A leggyakrabban kertekbe, pincékbe befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget a tűzoltóktól, de több helyen kidőlt fákat is el kell távolítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a zivatarveszély és a felhőszakadás veszélye miatt is az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.