Másodfokú riasztást adtak ki: újabb durva vihar csap le ránk

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
vihar riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bács-Kiskun megyére már másodfokú riasztást adott ki a felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután. Az érintett területen a következő órákban intenzív záporok, zivatarok lehetnek, jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a

felhőszakadás veszélye miatt Bács-Kiskun megye mellett még Baranya, Békés és Csongrád-Csanád megyében várhatók másodfokú riasztások.

Budapesten, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú a veszélyjelzés felhőszakadás miatt.

Zivatarveszély miatt is várható másodfokú riasztás Csongrád-Csanád megyében, míg az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Felhőszakadás várható - Képünk illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Azt írták: egy újabb hullámban ismét egyre többfelé várhatók zivatarok. Elsősorban a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön, délkeleten lehetnek intenzívebb, hevesebb zivatarok, amelyeket felhőszakadás (általában 20-30, délen, délkeleten néhol 40-50 milliméternyi csapadék),

óránkénti 60-90 kilométeres széllökések és jégeső kísérhet.

A csapadékzóna délkelet, kelet felé halad majd, és az esti óráktól egyre inkább gyengülni fog, éjjel főként már csak keleten lehetnek zivatarok.

Szerdán a Dunántúlon csak néhol, míg keleten elszórtan lehet zivatarokra számítani. Ezekhez is elsősorban intenzív csapadék társulhat (többnyire 10-30 milliméternyi esővel), de átmeneti szélerősödés és kisebb méretű jég sem zárható ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.