Emberölés a 28-as villamoson: Elszökött a nő, aki elrejtette a gyilkos fegyvert

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb részletek derültek ki a 28-as villamoson elkövetett gyilkossággal kapcsolatban. 

Ahogy azt korábban megírtuk, a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz 2020. április 3-án 21 óra 4 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a VIII. kerületi Orczy téren, a 28-as villamoson megszúrtak egy fiatal férfit. A 25 éves áldozat életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni, sérüléseibe belehalt.

Mint kiderült, a támadók társaságában volt egy 29 éves nő is, aki először a ruhájába, aztán pedig az utcán egy beton virágládába rejtette a gyilkos fegyvert - a kés hollétéről pedig szándékosan hazudott az egyenruhásoknak. Azonban még ennek ellenére is, a Budapesti Rendőr-főkapitányság fél órán belül elfogta a terhelteket.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

A nőt azonban emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás gyanúja miatt hallgatták ki. A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a nő korábban bűnügyi felügyelet alá került, de ennek a szabályait többször megszegte, sőt megszökött. Elfogatóparancsot is ki kellett adni ellene, ami alapján ismét elfogták. Az ügyészség indítványt tett a nő letartóztatására az eljárásbeli jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében - írta meg a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.