Egy horvát, tengerparti város bárja lehet az új koronavírus-gócpont

Forrás: Shutterstock -
Horvátország Makarska koronavírus gócpont
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A külföldi turisták körében nagyon népszerű Makarska kisváros egyik bárja. A német újságok arról írnak, hogy ez lehet járványügyi szempontból az új gócpont.

Az osztrák üdülőközpontban a járvány kezdetén rengetegen fertőződtek meg az egiyk éjszakai bárban, amely márciusban gócponttá vált. Ehhez hasonlítják most a makarskai bárt, ugyanis többen is azt állítják, itt kapták el a koronavírust.

A 14 ezres Makarskka Split- Dalmácia megyében található, és évről évre egyre többen látogatják. Az utóbbi napokban a helyiek és a településre látogatók között is egyre több koronavírusos esetet diagnosztizáltak, és a legrosszabb, hogy a turisták egész Európába terjesztik a vírust -írja az Origo.

A Blick svájci kiadása még augusztus 14-én azt közölte,

hogy egy svájci csoport 7 tagja közül, akik több este is voltak a bárban, 5 fertőződött meg, akárcsak továbbá 7 hamburgi német turista is, akik szintén ott buliztak.

Az aktív betegek száma 1520 fő, a legmagasabb a járvány kezdete óta. A horvát hatóságok szerint
a vírus a tengerparton és a part menti szórakozóhelyeken terjed leginkább, és főleg a fiatalok körében.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.