Viharos szél, felhőszakadás és jég is jöhet: ezen a területen kell vigyázni

vihar időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország jelentős részén nem kell sem esőre sem szélre számítani, de késő estétől változik a helyzet. 

Szombat

Estig marad a túlnyomóan napos, meleg, igazi strandidő. Késő este aztán az ÉNy-i határszélen már záporok, zivatarok alakulnak ki. Országos hőség lesz 30-34 fok közötti maximumokkal. Késő estétől - egy front érkezésével - a Dunántúl nyugati felében már elszórtan kell zivatarok kialakulására számítani. A zivatarokhoz viharos szél (60-80 km/h), felhőszakadás (>20-30 mm), illetve kisméretű jég társulhat - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Egyes területeken ismét eshet - Kápünk illusztráció Fotó: Koncz Márton - Origo

Vasárnap

Gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan várható záporeső, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. 25 és 32 fok közé csökken a hőmérséklet - délkeleten lehet még kánikula.


Hétfő

Marad a borongós idő, és szórványosan újabb záporok fordulnak elő. Az északnyugati szél délelőtt még erős, délután már csak élénk lesz. 26-27 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd és szerda

Sok napsütés, kevés gomolyfelhő valószínű. Kellemes nyári időnk lesz, délutánonként 25-30 fokos csúcsértékkel. Az ÉNy-i szél még gyakran lesz élénk - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.