magyar labdarúgó-válogatott Marco Rossi koronavírus Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú idő után végre pályára lép a magyar labdarúgó-válogatott, de mégsem olyan felhőtlen az öröm, mivel a koronavírus által súlyosan fertőzött területen rúgják újra a bőrt a fiúk. 

A magyar labdarúgó-válogatott a koronavírus által súlyosan fertőzött területen, Törökország ázsiai részén, Sivában lép pályára jövő csütörtökön, Nemzetek Ligája-selejtezőn.

A válogatottnak nagyon óvatosnak és elővigyázatosnak kell lennie annak érdekében, hogy ne legyenek betegek és minden további nélkül tudják folytatni a selejtezőn való részvételt.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Polyák Attila - Origo

"A játékosoktól azt kérjük, hogy a vasárnap kezdődő összetartásra már friss teszteredménnyel érkezzenek meg. Természetesen itt is átesnek majd egy teszten, ahogy a hét folyamán a szakmai stáb tagjait is megvizsgálják.

Törökországban a játékosok és a stábtagok csak a szállás és a pálya között mozoghatnak, a szállodában pedig hermetikusan el lesznek zárva a külvilágtól. Mindenben az európai szövetség és az illetékes hatóságok előírásait követjük"

- mondta a Blikknek Szabó Gergő a válogatott sajtófőnöke.

Törökországban az eddigi számok alapján 6121 halálos áldozatot követelt a koronavírus és megközelítőleg 15 ezer aktív esetet tartanak számon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.