Hosszabbak lesznek a tanítási napok az iskolákban a koronavírus miatt

Forrás: Shutterstock -
iskola koronavírus oktatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember 1-től megkezdődik az oktatás a hagyományos módon az iskolákban, ám néhány dolgon változtattak a tantervben a gyerekek biztonságának érdekében. Például egyes intézményekben később lehet vége a tanítási napnak.

Már gőzerővel készülnek az oktatási intézmények az idei tanévkezdésre az Emberi Erőforrások Minisztériumának 70 pontos ajánlása alapján. Az egyes iskolák eltérő védekezési módszert dolgozhatnak ki.
„Sok szervezést igényel az idei tanévkezdés. A tanárokkal közösen ötleteltünk a héten, kitaláltuk, hogy az udvarhasználathoz is órarendet készítünk. Úgy tervezzük, hogy az osztálytermek takarítását akkor végezzük, amikor a gyerekek ebédelnek„ - nyilatkozta a Ripostnak egy IX. kerületi általános iskola igazgatója.

Egyes intézmények úgy döntöttek, a 8 órás kezdés helyett 8.30-kor kezdődik a tanítás, hogy a diákoknak ne a csúcsforgalomban kelljen közlekednie. Illetve ezen kívül a 10 perces szünetek 15 percre nőnek, hogy legyen idő két óra között fertőtleníteni a tantermeket. Ezáltal viszont később fognak végezni a diákok.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a fél kilences kezdés kitolja a napot, később végeznek a diákok, de így elkerülhető, hogy a reggeli csúcsforgalomban utazzanak a diákjaink„ - mondta egy III. kerületi általános iskola igazgatóhelyettese.

Egyes intézményekben később kezdődik a tanítás. Forrás: Shutterstock

Arra is odafigyelnek majd, hogy például az udvaron illetve az ebédlőben ne keveredjenek az osztályok.
A szülők szerint nem lesz könnyű megszokni az új tanrendet.
„Egy iskolába járnak a gyerekeim, a kicsi tavaly volt elsős. Biztonságot adott neki, hogy a szünetben odamehetett a testvéréhez, ezért nekik rossz, hogy az osztályokat szétválasztják az udvaron. Megértem, hogy szükség van a járvány elleni intézkedésekre, de nehéz lesz ez a tanév" – mondta a Ripostnak egy édesanya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.