Nincs vége a viharoknak: újabb riasztást adtak ki, jégeső is jöhet

vihar riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A viharos időjárást nem tudhatjuk magunk mögött végleg, de azért van remény. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok miatt adott ki riasztást. A nap első felében a zivatarok egyre inkább a keleti, északkeleti megyékre korlátozódnak, köztük már csak kisebb eséllyel fordulhatnak elő heves zivatarok. Délután az Északi-középhegységben még nem kizárt egy-egy újabb zivatar kialakulása a záporok mellett. Estére mindenütt jelentősen csökken a csapadékhajlam.

Még jöhetnek zivatarok . Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A zivatarokat viharos (ált. 60-90 km/h) széllökés és jégeső kísérheti, illetve intenzív csapadék is társulhat hozzájuk.

A Köpönyeg.hu szerint azonban fokozatosan visszatér a kellemes meleg.

Szerda

Fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Esetleg elvétve fordul elő zápor. Délutánra mérséklődik az eleinte még több helyen élénk északnyugati szél. 18 és 25 fok között alakul a hőmérséklet - ÉK-en lesz a leghűvösebb. Igazi kora őszi idő várható.

Csütörtök

Egy szakadozott felhősáv érkezik északnyugat felől, de zápor inkább csak a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki elszórtan. Újra megélénkül az ÉNy-i légmozgás. 22 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk.

Péntek és szombat

Ragyogó szeptemberi napsütésre van kilátás, nem lesz csapadék. Erősödik a nappali felmelegedés: pénteken 26, szombaton már 28°C körül alakul a maximum.

Vasárnap

Túlnyomóan napos, nyáriasan meleg időnk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 26-31 fokot. A délkeleti szél csak néha élénkül meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.