Halálra késelte apját a 15 éves fiú: emberölés miatt emeltek ellene vádat

Forrás: Thinkstock -
halál késelés apa emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberölés miatt emeltek vádat az ellen a 15 éves fiú ellen, aki januárban egy családi veszekedés során halálra késelte az apját. 

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés miatt emelt vádat azzal a fiúval szemben, aki halálra késelte édesapját még januárban. Sajtóértesülések szerint a szülők Romániából érkeztek Orgoványra két évvel ezelőtt, gyerekeikkel együtt egy romos épületbe költöztek be.

A gyereket elvették a szülőktől, mert folyamatosan ittas állapotban voltak. A párnak sokan próbáltak segíteni, munkát adtak nekik. A Blikk információi szeirnt ugyan egy darabig rendesen dolgoztak, ez az időszak gyorsan elmúlt. „A 15 éves Zoli is nevelőintézetbe volt, majd nevelőszülőkhöz került, de állandóan hazaszökött. Iskolába egyáltalán nem járt, egész nap csavargott és piált" - mondta egy helybéli férfi a fiúrúl.

Emberöléssel vádolják a fiút - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A gyanú szerint a végeztes estén, 2020. január 24-én a gyermekotthonból megszökött fiú megjelent szüleinél, majd késő estig italozott az egész család. A szülők összevesztek és dulakodni kezdtek, a fiú pedig távozni akart, de apja megakadályozta. Dulakodni kezdtek, a földre kerültek, ahol a fiú meglátott egy kést. Még a földön többször megszúrta apját, aki belehalt a sérüléseibe a helyszínen. A rendőrséget a fiú értesítette.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű fiatalkorút a főügyészség emberöléssel vádolja és fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta vele szemben. A fiú bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.