A kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpont három diákjánál mutattak ki új típusú koronavírust, ezért kilencven diák és tizenhárom tanárt karantén alá helyeztek - írja a Kisalföld.

A közel száz járvágyügyi megfigyelés, azaz karantén alatt lévő személy az iskola csupán kis százalékát jelenti, őket a három fertőzött kontaktkutatása során szűrték ki a hatóságok. 

Közel 100 diák és tanár került karanténba KapuváronForrás: --

"A 3 diák 3 különböző osztályba jár, egyikük alsós, másikuk felsős, illetve van köztük egy gimnazista. Rögtön elkezdődött a kontaktkutatás, hogy kik azok a tanulók és pedagógusok, akikkel kapcsolatba kerültek. A nyelvi csoportbontás miatt a párhuzamos osztályban tanulókkal is találkoztak, így összességében 90 diák és 13 pedagógus került járványügyi megfigyelés alá, ők nem hagyhatják el az otthonukat. A Minisztérium és Operatív Törzs álláspontja szerint jelenleg nem rendelnek el szünetet, első körben kiemelik azokat, akikkel kontaktusba kerültek. A héten tesztelik őket, bízunk benne, többségében negatív eredménnyel zárul, és a két negatív tesztet követően visszatérhetnek az oktatásba" – mondta az igazgató, Biró Péter a lapnak, majd így folytatta:

 

Két lehetőség van nagyszámú, igazolt fertőzés esetén. Az Oktatási Hivatal rendkívüli tanítási szünetet, az Operatív Törzs a digitális tanrendre való átállást rendelheti el. Utóbbira van intézkedési tervünk, amit megkaptunk az Emberi Erőforrásuk Minisztériumától. Az előző tanév alapján már tapasztaltunk is van a digitális oktatás terén, így a tavaszinál hatékonyabban, gördülékenyebben folyna az oktatás. Számítva a második hullámra, mi is, mint minden iskola, felkészültünk erre az eshetőségre.  

Az iskolaközpontban 100 óvodás és 730 általános iskolás valamint gimnazista van, a tanári kar 74 pedagógusból áll. Az igazgató elmondta, hogy a tesztelések eredményeit követően dől el a következő lépés.