Koronavírus: közel 100 diák és tanár került karanténba Kapuváron

Forrás: -- -
iskola karantén Kapuvár koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpont három diákjánál mutattak ki új típusú koronavírust, ezért kilencven diák és tizenhárom tanárt karantén alá helyeztek - írja a Kisalföld.

A közel száz járvágyügyi megfigyelés, azaz karantén alatt lévő személy az iskola csupán kis százalékát jelenti, őket a három fertőzött kontaktkutatása során szűrték ki a hatóságok.

Közel 100 diák és tanár került karanténba Kapuváron Forrás: --

"A 3 diák 3 különböző osztályba jár, egyikük alsós, másikuk felsős, illetve van köztük egy gimnazista. Rögtön elkezdődött a kontaktkutatás, hogy kik azok a tanulók és pedagógusok, akikkel kapcsolatba kerültek. A nyelvi csoportbontás miatt a párhuzamos osztályban tanulókkal is találkoztak, így összességében 90 diák és 13 pedagógus került járványügyi megfigyelés alá, ők nem hagyhatják el az otthonukat. A Minisztérium és Operatív Törzs álláspontja szerint jelenleg nem rendelnek el szünetet, első körben kiemelik azokat, akikkel kontaktusba kerültek. A héten tesztelik őket, bízunk benne, többségében negatív eredménnyel zárul, és a két negatív tesztet követően visszatérhetnek az oktatásba" – mondta az igazgató, Biró Péter a lapnak, majd így folytatta:

Az iskolaközpontban 100 óvodás és 730 általános iskolás valamint gimnazista van, a tanári kar 74 pedagógusból áll. Az igazgató elmondta, hogy a tesztelések eredményeit követően dől el a következő lépés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.