A pécsi virológusok szerint ez vár ránk a következő hónapokban

Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo -
Magyaroroszág koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pécsi virológusok határozottan felhívták a figyelmet a koronavírus veszélyére, a ránk váró, 4-5 héten belül esedékes halálozási ráta megugrása miatt.

Egyre többen fertőzödnek meg újra koronavírussal az országban, amely ezúttal legfőképp a fiatalabb korosztályt érinti. Pécsi virológusok szerint azonban ezt egyáltalán nem szabad elbagatelizálni, ugyanis, hetek kérdése, és ismét elér a járvány az idősebbekhez is.

Ezért nem árt felkészülni: 4-5 héten belül majd elkezd nőni a kórházban kezelt koronavírusos betegek-, majd 1-2 héttel rá a halálesetek száma is. A járvány második hulláma a számtalan tünetmentes hordozó miatt elkerülhetetlen.

"Most az utca emberén múlik, hogy mennyire engedi mélyre gyűrűzni a vírust a populáció különböző korcsoportjaiba vagy a krónikus betegséggel rendelkező emberekhez és később mekkora teher nehezedik majd a kórházakra, ezzel együtt pedig a mindennapi életünkre" - írják a kutatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.