Rengeteg a koronavírusos fertőzött: sokan bezárnák a szórakozóhelyeket

buli fiatalság Magyarország koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A második hullám idején a koronavírusos betegek többsége fiatal, sokan közülük pedig zárt térben buliztak, így a vírus villámgyorsan terjedni tudott. Ennek okán akadnak olyan szakemberek, akik legszívesebben betiltanák a szórakozóhelyeket. 

Semmelweis Egyetem rektora szerint a bulik ideje lejárt, a szórakozás helyett inkább fokozottan figyelni kellene az új fertőzések visszaszorítására. Merkely Béla szerint hozzájárult a második hullám kialakulásához az, hogy a külföldről hazatért fiatalok az itthoni szórakozóhelyekre is bevitték a vírust - írja a Ripost.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christoph Soeder

Egy német tudós, Hendrik Streeck akár három évre is betiltaná a szórakozóhelyeket. Úgy véli 2023-ig minden rendezvényt le kellene fújni, amelyen a COVID-19 könnyen terjedhet. A szakember szerint a vírus mind addig az életünk része lesz, amíg meg nem jelenik a vakcina.

„Ezek jelenleg fejlesztés alatt állnak, de az csak megbecsülhető, hogy pontosan mikor lesz mindenki számára elérhető a megfelelő szer" - nyilatkozta Streeck.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.