nemzeti konzultáció Orbán Viktor koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Exkluzív interjút adott szombaton este az M1 csatornán Orbán Viktor. A miniszterelnök a koronavírus elleni védekezésről beszélt. 

Orbán Viktor többek között hangsúlyozta, hogy a második hullám során másképpen fog védekezni az ország, így a fertőzöttek száma talán magasabb lesz, de a halálesetek számát sikerülhet alacsonyan tartani.

Forrás: MTI/Fischer Zoltán

Hozzátette, most más a haditerv, mint tavasszal, ugyanis jobban ismerjük a vírust, tavasszal még ismeretlen ellenséggel álltunk szemben, őszre azonban már nyugodt ütemben fel lehetett készíteni a kórházakat a második hullámra.

Arról is beszélt, hogy magabiztosabbak, mint tavasszal, ugyanis nyáron a kormányzat levezényelt egy nemzeti konzultációt, így már tudják, mit várnak az emberek. Leszűrték, sokan aggódnak Magyarországon amiatt, hogy a védekezés közben leáll az ország. "Nem akarok kijárási tilalmat" - fogalmazott és hozzátette, arra törekszenek, hogy "normális életkeretek lehessenek Magyarországon" a második hullám alatt, azonban a járványügyi védekezés alapszabályait - maszkviselés az előírt helyeken, távolságtartás stb... - be kell tartani és tartani.

Az interjúban elhangzottakról bővebben az Origón olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.