Öncsonkítással akart pénzt keresni a fiatal nő, ezért lefűrészeltette a kezét

öncsonkítás biztosítási csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes eset részletei kerültek napvilágra: egy szlovén lány lefűrészeltette a kezét, mert pénzt akart szerezni a biztosítójától. 

A 22 éves Julija Adlesic a barátját kérte meg, hogy egy körfűrésszel vágja le a lány kézfejét, ugyanis így akart pénzhez jutni a biztosítójától. Az összeg nem kevesebb, mint 1 millió euró lett volna, vagyis Julija nagyjából 360 milliárd forintot akart keresni a levágott testrésszel.

A pénz első felét a tervek szerint már a "baleset" után rögtön meg kellett volna kapniuk, a másik felét pedig havi részletekben folyósította volna a biztosító. Ám a hatóságoknak egyre több furcsaság tűnt fel az üggyel kapcsolatban, míg a végén rájöttek, hogy a lány valójában biztosítási csalással próbálkozott.

Julija Adlesic a barátját kérte meg, hogy egy körfűrésszel vágja le a kézfejét, ugyanis így akart pénzhez jutni a biztosítójától Forrás: Sky News

Például furcsának találták, hogy a lány családja egy évvel ezelőtt öt különböző biztosítónál kötött szerződést Julijara, és az is árulkodó jel volt, hogy a nő párja a "baleset" előtti napon többször is rákeresett az interneten a "műkéz" szóra. Végül a férfi 3 év börtönbüntetést kapott, míg a nő 2 évet kapott - írta meg az ABC News.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.