Időjárás: Vége az indián nyárnak, ekkor érkezik a durva lehűlés

Forrás: Shutterstock -
hidegfront időjárás lehűlés előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, ez a hét az utolsó, amikor még kiélvezhetjük a napsugarak melengető hatását, ugyanis a hét második felében durva hidegfront érkezik - ezzel pedig el is búcsúzhatunk az indián nyártól. 

Hétfő

Fátyolfelhők zavarják a napsütést, de csapadékra továbbra sem kell számítani. Folytatódik a szeptemberi kánikula: délután 27 és 32 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front felettünk. Az északkeleti szél időnként megélénkül.

Kedd és szerda

Sok napsütésre, kevés fátyol-, illetve gomolyfelhőre számíthatunk. Eső nem lesz. A hőmérsékletben sem lesz változás, marad a 27-32 fokos nyárias idő. Néha megélénkül a délkeleti szél.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Csütörtök

Napközben egyre jobban megnövekszik a gomolyfelhőzet, és estétől elszórtan már zápor, zivatar is előfordul. A szél fokozatosan ÉK-ire fordul és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Az utolsó nyárias nap lehet: a hőmérséklet még eléri a 25-31 fokot.

Péntek

Erős lehűlés várható, kb. 10 fokkal esik vissza a hőmérséklet, ezzel véget ér a nyárias napok sorozata. Többfelé lesz erős az ÉK-i szél. Elszórtan fordul elő záporeső - írja a Köpönyeg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.