Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt az exrendőrt, aki élve elásott egy milliomos üzletasszonyt Újlengyel határában.

A volt rendőr még 2017 áprilisában egy előre megásott sírban élve elásott egy milliomos üzletasszonyt az M5-ös autópálya közelében Újlengyel határában - írja a Bors.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

Az  egykor rendőrként szolgált, majd személy- és vagyonőrként tevékenykedő középkorú férfi ellen 2018 júniusában emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség, aki egy gazdag üzletember 52 éves feleségét anyagi haszonszerzés céljából az M5-ös autópálya újlengyeli kihajtójához csalta, ahol több késszúrással megsebesítette, majd a sokkos állapotban lévő asszonyt élve elásta.

A Budapest Környéki Törvényszék 2020. július 3-án kihirdetett elsőfokú ítéletében az elkövetőt  előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés büntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 évre a közügyek gyakorlásától eltiltásra itélte, ennek értelmében a férfi legkorábban 30 év után bocsátható feltételes szabadságra.