Koronavírus: több diák és tanár is megfertőződött egy orosházi iskolában

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ulrich Perrey -
Orosháza digitális oktatás koronavírus pozitív teszt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola néhány tanulójának és pedagógusának pozitív lett a koronavírustesztje, a felső tagozat hamarosan átáll a digitális oktatásra. 

„Tájékoztatunk minden érintettet, hogy intézményünk Vörösmarty székhelyintézményében az adott vizsgálatok után kapott értesítés szerint vannak PCR-teszt alapján bizonyítottan koronavírus-pozitív személyek (pedagógus és tanuló is)" - olvasható az iskola hivatalos közösségi oldalán.

A pozitív teszteredmények miatt az orosházi általános iskola felsőtagozata hétfőtől átáll a digitális oktatásra (A kép illusztráció) Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az iskola a Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatalával és a Békéscsabai Tankerületi Központtal egyeztetett a fertőzés továbbterjedésének megakadályozása érdekében. Ennek megfelelően

az 5-8. évfolyamos (felső tagozat) tanulói nem mehetnek az iskolába, számukra online oktatás lesz

- írja a Beol.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.