Elhunyt a legendás Michelin-csillagos séf

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
halál séf Pierre Troisgros
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt 92 éves korában Pierre Troisgros három Michelin-csillagos legendás séf, aki megújította a francia konyhát - közölte Patrice Laurent, a Troisgros-ház igazgatója.

Pierre Troisgros és testvére, Jean forradalmasította a francia konyhát a Lyon közelében fekvő Roanne-ban lévő éttermükben.

Troisgros 1928-ban született Chalon-sur-Saone-ban és mások mellett párizsi sztárszakácsoktól sajátította el a mesterséget.

Az 1950-es években tért vissza Dél-Franciaországba, ahol édesapjával és testvérérel családi szállodájukban dolgozott, ahol hamarosan elnyerte első Michelin-csillagát. A másodikat tíz évvel később 1968-ban érdemelte ki.

Trosigros a francia Nouvelle Cuisine egyik jelentős képviselője volt, csakúgy, mint Paul Bocuse. "Egy óriás volt, ugyanolyan, mint Paul Bocuse, akivel forradalmasította a konyhát" - írta Twitter-üzenetében a Michelin-kalauz.

A roanne-i étterem több mint 50 év után is megőrizte három Michelin-csillagát és még mindig a család kezében van. Egy kávézó és egy vendégház is tartozik hozzá - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.