Megnyitotta kapuit a kiskunhalasi járványkórház: egyelőre 43 beteget ápolnak ott

járvány konténerkórház járványkórház ápolás kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtök délelőtt megnyitotta kapuit a kiskunhalasi konténerkórház. A létesítménybe folyamatosan szállítják át a koronavírusos betegeket a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházból.

A mobil kórház 150 fő befogadására alkalmas, eddig 43 beteget szállítottak át. Két mentőautóban az igazolt koronavírusos betegeket, míg egyben a koronavírus gyanús személyeket szállítják.

„Ma délelőtt megnyitottuk a mobil járványkórházat, amit azt tett szükségessé, hogy a kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között már nem biztosíthattuk volna megfelelő ellátásukat.

Egyelőre 43 beteget szállítottunk át, jelentős részük Covid-pozitív. Vannak közöttük intenzív ellátást igénylő betegek is, de vannak jobb állapotban lévő, azonban súlyos társbetegséggel küzdő betegek is. 18 beteget kellett fekvő mentőszolgálat segítségével átszállítani"

– nyilatkozta Dr. Szepesvári Szabolcs, a Semmelweis Kórház főigazgatója a hiros.hu munkatársának.

A mobilkórház egyelőre a koronavírusos betegek ellátására szolgál, míg a járványkórház épülete tartalékos szerepet tölt be.

Forrás: BvOP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.