Koronavírus: bármennyire is össze kell húzni a nadrágszíjat, ebből nem enged a kormány

támogatás családtámogatás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A családok életszínvonalának megtartása ugyanolyan fontos, mint az emberi élet megvédése és a gazdaság talpra állítása - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Novák Katalin kijelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt "bármennyire is össze kell húzni a nadrágszíjat", a családok támogatásából nem enged a kormány. A gyermekvállalás életre szóló döntés, ezért a kormány garantálni szeretné, hogy hosszútávon számíthassanak a családok a támogatásokra - hangsúlyozta. Miniszterként elsődleges célja, hogy az eddigi családtámogatásokból gazdaságilag nehezebb időszakban se kelljen semmit feladni. A támogatások folyamatosan bővülnek, ami remélhetőleg a közvetkező másfél évben sem fog megállni - mondta.

Novák Katalin beszélt arról is, hogy bár a családi pótlék összege nem emelkedett, az ahhoz hasonló, alanyi jogú juttatások köre bővült, például szeptembertől minden diák ingyenesen kapja a tankönyveket, valamint ingyenessé, illetve kedvezményessé tették az étkeztetésüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.