Pénzbüntetést kér az ügyészség a férfire, aki azt hazudta, hogy koronavírusos

Forrás: AFP/Ronaldo Schemidt -
COVID-19 ügyészség pénzbüntetés bíróság koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénzbüntetés kiszabását kéri az V. és XIII. kerületi ügyészség egy férfira, aki ismerősét ijesztette meg azzal, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje - tájékoztatta a fővárosi főügyészhelyettes kedden az MTI-t.

Üveges Andrea az esetet ismertetve azt írta:

az 51 éves férfi tudomást szerzett arról, hogy ismerősének április 6-án koronavírus-tesztet végeztek a munkahelyén, és ha az pozitív, akkor még aznap értesítik őt erről telefonon. A vádlott az esti órákban azzal hívta fel az ismerősét, hogy pozitív lett a teszteredménye, csomagoljon össze, mert érkezik a mentő, hogy karanténba vigyék.

A sértett megijedt, összekészítette a holmiját, de a mentő nem érkezett meg. A főügyészhelyettes megjegyezte: a férfi tesztje valójában negatív lett.

A XIII. kerületi rendőrök azonosították a riogatót és gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyészség félelemkeltéssel elkövetett zaklatás miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A minősítést az ügyészség azzal indokolta, hogy a férfi az "egészséget veszélyeztető cselekmény bekövetkezésének látszatát keltette".
Indítványában az ügyészség azt kérte, hogy a bíróság tárgyalást mellőzve, büntetővégzésben döntsön az ügyben.

Forrás: AFP/Ronaldo Schemidt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.