vendéglátóhelyek Skócia koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Skócia egyes térségeiben péntektől több mint két hétre bezárnak a pubok, az éttermek és a kávézók. Nicola Sturgeon skót miniszterelnök, aki szerdán az edinburghi parlamentben ismertette az intézkedést, közölte, hogy az átmeneti korlátozás célja a koronavírus-fertőzések ismét gyorsuló skóciai terjedésének megfékezése.

A skót kormány rendelete szerint a két legnagyobb skóciai városban, Glasgowban és Edinburghban, valamint a középső országrészben október 25-ig nem nyithatnak ki a vendéglátóhelyek.
Ez Skócia legnépesebb térsége: az 5,5 milliós lakosságból 3,5 millió ebben az országrészben él - írja az MTI.

Nicola Sturgeon ismertetése szerint más országrészekben a pubok és az éttermek ugyanebben az időszakban beltéri helyiségeikben csak ételt és alkoholmentes italokat szolgálhatnak fel, ezeket is csak 18 óráig, szeszesitalt külső teraszaikon vagy elvitelre viszont 22 óráig értékesíthetnek.
Elvitelre a teljes bezárásra kötelezett skóciai vendéglátóhelyek is felvehetnek étel- és italrendeléseket a zárlat idején. A skót miniszterelnök szerint rövid ideig tartó, erőteljes intézkedésről van szó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.