Óriási esőre számítunk - Ekkor érkezik

eső csapadék front időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy front hatására elromlik az időjárás és hatalmas esőzések váltják fel az eddigi száraz őszi napokat. 

Délnyugat felől eső érkezik hazánkba, amely a nap folyamán az ország nagy részére kiterjed. Késő estig, csütörtök hajnalig főként a Dunántúlon, illetve a középső országrészben sok helyen várható 15-20 mm körüli csapadék - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Masszív front vonul át az ország felett, ami sok csapadékot hoz magával Forrás: MTI/Komka Péter

A Dél-Dunántúlon, valamint a Balassagyarmat-Dunaújváros-Pécs sávban akár 30 mm is eshet. A Tiszántúlon, északkeleten mindezek mellett labilizálódik a légkör, így napközben ott néhány zivatar is kialakulhat. Csütörtökön kivonul a csapadék az országból északkelet felé még a nap első felében.

Ma délután északnyugatira fordul a szél és egyre nagyobb területen megerősödik, főleg estétől a Győr-Szeged sávban fordulhatnak elő viharos lökések, majd tovább fokozódik, és napközben a Bakonyban már javarészt ~65-75 km/h-s lökések lehetnek.

Emellett a Zemplénben és tágabb környezetében is viharossá fokozódik a szél (60-70 km/h között). Késő estére csillapodik a szél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.