Lezárásra kell készülni a hétvégén Budapesten: ez az oka

Forrás: Shutterstock (Fotó: Pavel1964) -
Budapest Maraton lezárás futás forgalomkorlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Futóverseny miatt forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén Budapest több forgalmas útszakaszán. Lezárásra kell készülni a Budai alsó és a Pesti alsó rakparton, valamint a Lánchídon is - hívta fel a figyelmet péntek este a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szombaton és vasárnap a Budai alsó rakpart, a Műegyetem rakpart, a Pázmány Péter sétány, a Szent Gellért rakpart, az Alagút, a Bem rakpart, az Attila út, a Lánchíd és a Várkert rakpart forgalmának korlátozásával tartják meg a SPAR Budapest Maraton Fesztivált. A BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy aki teheti, úti célja megközelítéséhez válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési eszközöket, elsősorban a metróvonalakat.

Forrás: Shutterstock (Fotó: Pavel1964)

A lezárt útszakaszokon a legtöbb korlátozást a futók elhaladását követően fokozatosan oldják fel.
A verseny miatti korlátozások a közösségi közlekedést is érintik. A 19-es, 41-es, 47-es, 49-es villamosok, a 16-os, a 16A, az 5-ös, a 9-es, a 26-os, a 226-os, a 105-ös, a 109-es, a 137-es, a 154-es, a 218-as és a 237-es buszok, valamint a 83-es trolibusz módosított rend szerint közlekedik a hétvégén - olvasható a BKK közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.