Négy afrikai oroszlán született a Nyíregyházi Állatparkban

Forrás: Sostozoo.hu -
oroszlán Nyíregyházi Állatkert oroszlánkölyök
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az oroszlánkölykök, azért is különlegesek, mert a SóstóZoo „alapító" oroszlánjánjának dédunokái - írja honlapján Nyíregyházi Állatpark.

A kis oroszlánok vakon és foltos bundával 1.5 kg testsúllyal látták meg a napvilágot és az anyatejnek köszönhetően szépen gyarapodnak. 3-4 hónaposan elkezdik majd kóstolgatni a húst is, ám egészen 6 hónapos korukig az anyatej lesz a fő táplálékuk.

A 2 hím és a 2 nőstény most - hogy 6 hetesek lettek - mutatkoztak be a nagyközönségnek és átestek egy állatorvosi vizsgálaton is, ahol a vakcinák beadása mellett testtömegüket is megmérte a park állatorvos csapata. A két nőstény állat 5.8kg és 6.1 kg a hím állatok mindkét tagja 7.3 kg volt egyedenként.

Négy afrikai oroszlán született a Nyíregyházi Állatparkban Forrás: Sostozoo.hu


Az oroszlán az egyetlen társas életmódú macskaféle így a nemrég született utódok nem csak az anyaállattal, de apjukkal és nagynénjükkel is együtt élnek. A 7 éves ivarérett nőstény állatok a Nyíregyházi Állatparkban születtek és unokái a park leghíresebb oroszlánjának Eleknek, aki alapító tagja volt a SóstóZoo-nak. A hím apaállat 10 esztendős és Hollandiából érkezett 2016-ban Nyíregyházára.

Az állatkertben két hím és két nőstény afrikai oroszlán született Forrás: MTI/Balázs Attila

A most született kicsikkel már 14 oroszlán él a Nyíregyházi Állatparkban, melyekből hat a ritka fehér színváltozathoz tartozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.