Betegsége miatt nem tudta ellátni a kutyáit a rákbeteg férfi, ezért látogatta meg őt egy állatvédő, aki végül rátámadt a férfira.

Nem tudta ellátni a kutáyit a mogyoródi férfi, ezért látogatta meg őt egy állatvédő. Indulatosan vonta kérdőre, leköpte és papuccsal is megdobálta. Az esetről videó is készült. Remélem, itt döglesz meg" - ilyen és ehhez hasonló trágárságokat mondott a betegnek. "Beteg lettem, nem tudtam ellátni a kutyákat" - védekezett a férfi.

Csak később tudtam meg, hogy beteg, de ez akkor sem mentség arra, ami azzal az állattal történt. Nem kért segítséget, csak láncra verve hagyta éhen halni a kutyát. A másik négylábú azért élte túl, mert ki tudott szabadulni a hámból és megenni, amit mások a kerítésen túlról bedobáltak élelmet" - mondta a Blikknek a videón beszélő férfi.

Magatehetetlen férfira támadt az állatvédő - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

A beteg az eset után egy hónappal életét vesztette. A videót először maga a készítő töltötte fel a közösségi oldalakra, de a Facebook törölte, most viszont újra felbukkant, és többen is megosztották. Az állavédő férfi szerint a konkurencia áll az ügy mögött, szerinte túl népszerűek. "Túl népszerűek vagyunk, félnek, hogy túl sok jut nekünk az adó 1 százalékából, ezért kezdtek lejárató kampányt ellenünk".

Wegera György is megszólalt az esetről. "Nem is értem, hogy jön ide az 1 százalék, amit tavasszal ajánlanak fel az adózók a civil szervezeteknek, most pedig október van. Két napja találkoztunk a videóval és sokat mérlegeltünk, hogy beleálljunk-e, de nem tudunk mást tenni,mert ezzel szégyent hoznak valamennyi állatvédőre. Az emberi méltóságnál nincs fontosabb. Ami a videón történik, arra nincsenek szavak. Az pedig nem igaz, hogy a kutya éhen halt. A szomszédok elmondták, hogy beteg lehetett, nem fogadta el az ételt, hirtelen romlott le az állapota, hiába etették ők is, a kutya csak fogyott és fogyott" - mondta.