Üvöltve alázta meg a vak férfit a szegedi pláza egyik dolgozója

Forrás: Thinkstock -
biztonsági őr Szeged vak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes dolog történt Szabolccsal a szegedi plázában: minősíthetetlen stílust engedett meg magának az egyik biztonsági őr. 

Szabolcs a vakvezető kutyájával tért be a szegedi plázába, ám az újonc biztonsági őr már a bejáratnál feltartóztatta őket, és közölte, hogy háziállattal nem tartózkodhat a bevásárlóközpontban.

Aztán ordítva azt szajkózta, hogy nem lehet bemenni kutyával, menjek ki.

Képünk illusztráció. Forrás: Thinkstock

"Az általános szabály szerint a nagytestű kutyák nem jöhetnek be az épületbe, ezért a kollégánk rászólt a látássérült férfira, akivel szóváltásba keveredett. Egy újoncról van szó, akinek alapvetően az volt a feladata, hogy a bejáratnál ellenőrizze azt, hogy minden érkező vendég visel-e maszkot. Azt sajnos nem vette figyelembe, hogy a vakvezető kutyák természetesen kivételt képeznek a szabály alól, szakmailag rosszul mérte fel a helyzetet" - mondta a biztonsági cég vezetője a Borsnak.

A 46 esztendős sértett fél 11 évvel ezelőtt vesztette el a látását, azóta pedig már rengeteg előadást tartott az elfogadásról, mert időnként azzal szembesül, hogy az emberekből sok esetben hiányzik az empátia. A mostani eset után Szabolcs kapcsolatba lépett a biztonsági cég vezetőjével, és megegyeztek, hogy a jövőben érzékenyítő előadást fog tartani a biztonsági cég alkalmazottjainak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.