Koronavírus - Önkéntes kijárási korlátozására szólították fel a lakosságot az orvosok Olaszországban

Olaszország koronavírus kijárási korlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Önkéntes kijárási korlátozására szólították fel a lakosságot az olasz orvosok pénteken, hogy csökkenjen a koronavírus-járvány terjedése. Az olasz orvosszövetség arra kért mindenkit, hogy az egészségügy működőképességének fenntartása érdekében csak munkavégzés és tanulás céljával hagyják el otthonukat. Az egy nap alatt szűrt fertőzöttek száma meghaladta a tízezret pénteken. A házi orvosokat is tömörítő szakmai szövetség felhívása szerint az olaszok azonnal és önkéntesen tekintsék érvényesnek a kijárási korlátozást.

"A számok aggasztóan emelkednek, minden eszközzel korlátozni kell a fertőzés terjedését, a munkavégzés és az iskolába járás mellett minden más tevékenység, mozgás felesleges, vagyis feláldozható" - olvasható a Fimmg közleményében. Roberto Speranza egészségügyi miniszter komolynak nevezte a helyzetet.
"Nem lehet alábecsülni azt, ami egész Európában zajlik, nem szabad elhallgatni a helyzet súlyosságát" - jelentette ki.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi



Az egészségügyi minisztérium adatai szerint egy nap alatt országosan 10 010 új fertőzöttek szűrtek a korábbi 8804 után. Az új betegek száma negyedik napja több mint ezerrel emelkedik. Az aktív fertőzöttek száma túllépte a 107 ezret, kórházban több mint hatezren vannak, az utóbbi egy nap majdnem négyszázzal emelkedett a számuk. Egy nap alatt ötvenöt beteg halt meg a korábbi 83 után, a halottak száma 36 ezer felett van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.