Nagy meglepetéseket tartogat az időjárás: erre számíthatunk a hosszú hétvégén

Forrás: Image Source/© Image Source, all rights reserved./Leland Bobbe -
időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem lesz egyhangú a hét időjárása: felmelegedés és viharos szél is lesz.

Kedd

A hajnali párásság megszűnése után változóan felhős időre számíthatunk. A legtöbb napsütés a középső tájakon várható. Eső nem lesz. A déli megélénkül. Reggel -1 és +6, délután 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda

Északkeleten réteg-, míg az ország nagy részén fátyolfelhők zavarják a napsütést. Csapadék nem alakul ki. A déli szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. Több fokkal melegebb levegő áramlik hazánk térségébe: 15 és 20 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Ilyen lesz az idő a héten - Képünk illusztráció Forrás: Image Source/© Image Source, all rights reserved./Leland Bobbe

Csütörtök

Változóan felhős idő lesz, több helyen tartósabban megmarad a rétegfelhőzet. Esetleg néhol lehet szitálás. 14 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk.

Péntek

Október 23-án, nemzeti ünnepünk napján hajnalban többfelé lesz párás, foltokban ködös a levegő. Napközben felhős időre van kilátás, ám gyenge szitálás csak néhol fordul elő. Az északnyugati szél fokozatosan megélénkül.

Hétvége

Gyakran lesz erősen felhős az ég. Elszórtan zápor, eső is előfordulhat. Szombaton többfelé megerősödik az északnyugati szél. A hőmérsékletben nem lesz változás, maradhat a 15-17°C körüli maximum - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.