Koronavírus: Csütörtöktől bezárnak a mozik és a kulturális intézmények Szlovéniában

korlátozás koronavírus Szlovénia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szlovéniában csütörtöktől újabb korlátozások léptek életbe, bezártak a mozik és a kulturális intézmények - közölte a helyi sajtó, miközben ismét megdőlt a korábbi csúcs az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek számában.

Járványügyi szakemberek a múlt héten teljes országos lezárást javasoltak a kormánynak, amely szerint a bevásárlóközpontokat és szállodákat is be kellene zárni, de a kabinet egyelőre olyan intézkedések mellett döntött, amelyek megpróbálnak egyensúlyt teremteni a vírus terjedése és a gazdasági aktivitás között - írták a lapok.

A kormány által csütörtökön közzétett adatok szerint szerdán 1663-mal 17 646-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Hét beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 207-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül 357-en vannak kórházban, közülük 62-öt ápolnak intenzív osztályon.
A szomszédos Horvátországban a válságstáb jelentése szerint egy nap alatt, csütörtökre 1563-mal nőtt, és elérte a 29 850-et az azonosított fertőzöttek száma. Tizenhárom ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma így 406-ra nőtt. Kórházban 661 beteget ápolnak, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen.

Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője arra kérte az állampolgárokat, hogy kerüljenek el minden nem szükséges érintkezést. Csak a járványügyi intézkedések betartásával érhető el, hogy a gazdaság és más tevékenységek működhessenek, valamint nyitva tarthassanak az iskolák - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.