Koronavírus: hétfőtől egy hónapra bezárnak az iskolák Szlovákiában

iskola COVID-19 koronavírus Szlovákia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szlovákiában a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hétfőtől egy hónapra bezárnak az iskolák. Már szombaton kijárási tilalom lép életbe a járvány által leginkább érintett négy északi járásban, majd november 2-tól két hétig ez az egész országban érvényes lesz - döntött csütörtökön Pozsonyban az országos válságstáb.

Igor Matovic kormányfő az ülés utáni sajtótájékoztatón leszögezte: az intézkedések célja megfékezni a koronavírus-járvány terjedését Szlovákiában.

A november 2-tól két hétre elrendelt országos kijárási tilalom alól kivételt képeznek azok a személyek, akik friss negatív koronavírus teszttel rendelkeznek. Az első héten ez nem lehet régebbi dátummal, mint október 30-a, míg a második héten november 6-a. A kijárási tilalom alatt az emberek egyebek között csak a lakhelyükhöz legközelebbi élelmiszerboltokat vagy gyógyszertárakat kereshetik fel.

Marek Krajcí egészségügyi miniszter szerint a szlovákiai járványhelyzet alakulása rosszabb, mint a csehországié. A tárca vezetője állítását a két szomszédos ország járványhelyzete adatainak összevetésével is szemléltette. A válságstáb megerősítette a kormány döntését, amely szerint a következő hétvégeken letesztelik az ország egész lakosságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.