Koronavírus: az orvosok drasztikus intézkedésket sürgetnek - szükség esetén, újabb szigorításokat vezetnek be, akár már hétfőtől, nyilatkozta az olasz miniszterelnök

Olaszország Giuseppe Conte koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészségügy a tavaszihoz hasonló országos zárást sürget, miután a napi esetszám túllépte a 19 ezret pénteken, és már hat régióban elrendelték az éjszakai kijárási tilalmat. Giuseppe Conte miniszterelnök úgy nyilatkozott, szükség esetén, újabb szigorításokat vezetnek be, akár már hétfőtől. "Mindenáron el akarjuk kerülni a gazdaság és az oktatás leállását, valamint az ország ismételt lezárását" - hangsúlyozta Conte. Forrás: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossimiddleon30722048

Korábban a kormányfő a napi húszezres esetszámot jelölte meg küszöbként, amelynél részleges vagy országos kijárási korlátozást rendelhetnek el napi huszonnégy órára. Sajtóértesülések szerint a kormány a végsőkig várni fog ennek alkalmazásával.

Száz olasz tudós, közöttük orvosok nyílt levélben "drasztikus intézkedéseket" sürgettek, mivel szerintük máskülönben az ország nem fogja elkerülni a tömeges halálozást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.