Koronavírus: engedélyezték a digitális oktatást a fertőzés gyors terjedése miatt Bulgáriában

digitális oktatás koronavírus Bulgária
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A bulgáriai iskoláknak engedélyezték, hogy digitális oktatásra álljanak át a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt - tájékoztatott a szófiai oktatási minisztérium hétfőn.

Bulgáriában - az Európai Unió több tagállamához hasonlóan - meredeken emelkedik a fertőzöttek száma: október eleje óta csaknem kétszeresére nőtt a napi új esetszám. A legfrissebb adatok szerint az országban 37 889 fertőzöttet regisztráltak mindeddig, és közülük 1094-en meghaltak. Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök koronavírus-tesztje is pozitív lett vasárnap.

Az oktatási minisztérium bejelentette: a legfertőzöttebb térségekben - például Szófiában - az iskolaigazgatók dönthetnek arról, hogy átállnak-e digitális tanrendre, ha a fertőzésszám vagy karanténkötelezettség miatt túl sok lesz a hiányzó. A minisztérium azt javasolta, hogy először a középiskolák álljanak át az online oktatásra, a szakértők pedig azt, hogy a kisiskolásoknál csak akkor vezessék be a digitális oktatást, ha nem maradt más választás.

Bulgáriában nyilvános helyeken kül- és beltéren is kötelező a maszkviselés. A kormány arra kérte az embereket: tartsák be a távolságtartási szabályokat, hogy elkerüljék az egészségügyi rendszer túlterhelését. A bolgár orvosok között is egyre több a fertőzött.

Szófiában és több vidéki városban vasárnap két hétre bezártak a szórakozóhelyek, a kórházakban pedig elhalasztják a nem sürgős műtéteket, és megnövelik az ágykapacitást a koronavírussal fertőzöttek számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.