Koponya-helyreállító műtéten esett át a bangladesi sziámi ikerlányok egyike

Rukaya műtét sziámi ikrek Banglades Rabeya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma reggel koponya-helyreállító műtéten esett át, Rabeya, a szétválasztott bangladesi sziámi ikerlányok egyike. A beavatkozást a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvosai hajtották végre Bangladesben.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvosai egy éve kezdték meg a helyreállító sebészeti küldetésüket a bangladesi sziámi ikrek szétválasztása után.

Ennek egyik állomása volt a

ma reggel elvégzett koponya-helyreállító műtét, amit az egyik kislányon, Rabeyán hajtottak végre. Az alapítvány közleménye szerint a kislány állapota stabil, de előfordulhatnak szövődmények.

Hazai oldalról dr. Csókay András, az Operation Freedom idegsebész csapatának vezetője, dr. Pataki Gergely, a plasztikai sebészek és az Operation Freedom műtétsorozat vezetője és dr. Csapody Marcell az aneszteziológus csapat vezetője irányította és végezte a műtétet.

Az ikrek rehabitációja akár még évekig is eltarthat.

„Az ikreknek a következő években kisebb plasztikai sebészeti műtétekre, hegkezelésre lehet még szükségük, amelyet Dakkában Pataki Gergely vezetésével fog végezni alapítványunk. Kinti létünk során a korábban vizsgált, sérült vagy fejlődési rendellenességgel született gyermekeken is tervezünk műtéteket végezni"

- olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.