Koronavírus: 202-en fertőzödtek meg egy szociális intézményben Veszprémben

járvány szociális intézmény fertőzöttek száma Veszprém koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tegnapi adatok szerint 202 embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményében.

Az információk szerint: A 202 fertőzött személy közül 9 beteg szorul kórházi ellátásra, a többiek állapota jelenleg elfogadható vagy tünetmentes. A dolgozók közül 54 személynek lett pozitív a koronavírus-tesztje - közölte A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese, Fazekas Andrea.

Több, mint 200-an fertőzödtek meg egy szociális intézményben Veszprémben Forrás: AFP/NurPhoto/Fabio Teixeira

"Az intézmény a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott utasítás előírásai szerint jár el a fertőzés továbbterjedésének megelőzése érdekében" - tájékoztatta a nyilvánosságot Fazekas Andrea.

A Veszprém megyei szociális intézménynek több telephelye is van, egyelőre nem tudni, mely telephelyek érintettek a fertőzésben - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.